Jeu de boule
37-dorpshuis.jpg

 

"Krekt sa't Rôlet"
Jeu De Boule Ferieniging
 

  

Opgericht in 1988 Aantal leden 40 Contributie  € 15.00 per persoon of € 25.00 per echtpaar. Training en competitie op woensdagmiddag van 14.00 ur tot 17.00 uur op het sportveld. Van begin mei tot eind september.

 

Dit is de jongste sportvereniging van Scharnegoutum. Het is een prachtige sport die uit Frankrijk is komen overwaaien. Hij wordt door veel ouderen beoefend, maar ook de jongeren zijn van harte welkom. In de winter komt ook de variant van jeu de boules, het zogenaamde KOERSBAL. Deze sport beoefenen we in de Elim. Er wordt een lange mat uitgerold en er is een klein rood balletje wat eerst wordt gegooid. Hierna moet men met dikkere platte ballen zo dicht mogelijk in de buurt komen. Wie er het dichts bij zit heeft gewonnen. Heeft u interesse of wilt u meer weten u bent van harte welkom

            

 

Voorzitter :  M. Harder Waldastrjitte 27 417581  
Secretaris :  Tj. Postma-Postma Sint Martensdyk 22 411157  
Penningmeester :  P. Zeilstra Glastra van Loonstrjitte 9 415353  

 

 

Bestuur Koersbal:

 

Voorzitter :  W Dotinga Fleardyk 72 8629 RG  
Secretaris :  A. Dijkstra Langaerderdyk 3 8629 PT 430603 
Penningmeester :  P. Zeilstra Glastra van Loonstrjitte 9   415353 

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-46.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 294 gasten en geen leden online